160509-euxaristo-k-asfales-taksidi-me-to-paidi-sto-autokinitoΗ σπάνια περίπτωση είναι να έχετε παιδιά που στα ταξίδια σας, ακόμη κι αν αυτά είναι μεγάλων αποστάσεων π.χ. Ξάνθη – Αθήνα, κοιμούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού. Το συχνό φαινόμενο όμως με παιδιά στο ταξίδι είναι να κουράζονται,ζεσταίνονται, πεινάνε, θέλουν τουαλέτα με αποτέλεσμα να γκρινιάζουν όλη την ώρα και να εκνευρίζουν και εσάς. Στη δεύτερη περίπτωση ξεκινά ένα μαρτύριο και όχι ταξίδι!

Βρετανοί ερευνητές αναζήτησαν τον καλύτερο τρόπο να απασχολήσουμε τα παιδιά όταν πρόκειται να κάνουμε ταξίδι με το αυτοκίνητο. Σε έρευνα που έγινε με τη συμμετοχή 500 μαμάδων, το 96% βρίσκει τη λύση στο αγαπημένο κουκλάκι, το οποίο δεν ξεχνά ποτέ να πάρει μαζί όταν ξεκινά ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο. Στη δεύτερη θέση έρχονται τα ηλεκτρονικά γκάτζετ, όπως iPad, που κρατούν απασχολημένα κυρίως τα μεγαλύτερα παιδιά και ακολουθούν τα σνακ, τα βιβλία και τα αγαπημένα τους τραγούδια.

Τέλος καλό θα ήταν πριν ξεκινήσει το ταξίδι να έχουν προγραμματιστεί οι στάσεις κάθε 2 ώρες περίπου, ώστε να μπορούν τα παιδιά να κατεβαίνουν από το κάθισμά τους και να κινούνται για λίγο.

Καλό σας ταξίδι!!!

Leave a Reply