Κάθε τοπίο έχει και τη  δική του ομορφιά! Ήρθε η ώρα να αποκτήσει και το δικό του μουσικό κομμάτι! 

Αμέτρητα τοπία, αμέτρητες εικόνες συλλέγουμε σε ένα ταξίδι, τα οποία γίνονται αναμνήσεις καρφιτσωμένες στο μυαλό. Πολλά τοπία, με τα οποία και θα ασχοληθούμε, έχουν την ίδια έννοια αλλά από διαφορετική όψη. Για παράδειγμα, μπορείς να απολαύσεις ένα καφέ με θέα τη θάλασσα σε διάφορες περιοχές σε όλο τον κόσμο, ωστόσο όπου κι αν βρίσκεσαι, στο συγκεκριμένο τοπίο, εκείνο που υπερτερεί είναι η θάλασσα! Πάμε λοιπόν να προσεγγίσουμε τα 5 πιο γνωστά τοπία που  μπορείς να απολαύσεις σε διάφορα μέρη του κόσμου και να τα ταυτίσουμε με ένα ελληνικό κομμάτι που κατά τη δική μας κρίση τους ταιριάζει. Εσείς κλείστε τα μάτια και ταξιδέψτε με τα μουσικής!

1. ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΛΙΟΥ

Travelgreco, ταξιδιωτικός οδηγός για την Ελλάδα
mata.geo

Στην Ελλάδα είμαστε αρκετά τυχεροί μιας και απολαμβάνουμε αρκετές φορές το χρόνο τη θέα της ανατολής. Το μόνο κακό της υπόθεσης είναι ότι για να απολαύσεις την ανατολή θα πρέπει να χάσεις λίγες ώρες του πρωινού ύπνου. Όπως και να ‘χει επρόκειτο για ένα εντυπωσιακό θέαμα που σου δίνει έμπνευση και σε αναζωογονεί για το υπόλοιπο της ημέρας! Η αλήθεια είναι πως έχουν γραφτεί διάφορα τραγούδια για την ανατολή, ωστόσο εμείς επιλέγουμε να τη συνδέσουμε με μία πρόσφατη ελληνική επιτυχία. “Είδα το φως της μέρας, όταν άνοιξες τα μάτια σου….” Κλείστε τα μάτια σας, ανοίξτε την ένταση:

 

2. ΠΑΡΑΛΙΑ

travelgreco, ταξιδιωτικός οδηγός
mata.geo

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο θέαμα μιας παραλίας, οι πρώτες εικόνες – σκέψεις που μας έρχονται στο μυαλό είναι το καλοκαίρι, η θάλασσα και η αμμουδιά! Η διάθεση στα καλοκαιρινά τοπία είναι ένα κλικ πιο πάνω σε σχέση με άλλων εποχών, επομένως το τραγούδι που θα επιλέξουμε θα πρέπει να είναι κι αυτό χαρούμενο ή να το πούμε διαφορετικά, “ανεβαστικό”. Εδώ νομίζω αν βάζαμε 100 άτομα να επιλέξουν το κομμάτι, οι 99 θα συμφωνούσαν με αυτό που επιλέξαμε κι εμείς. “Όλα μοιάζουν Καλοκαίρι...” Κλέιστε τα μάτια σας, ανοίξτε την ένταση :

 

 

3. Βουνό

Travelgreco, ταξιδιωτικός οδηγός
mata.geo

 

Όλα τα ορεινά τοπία είναι βουτηγμένα  μες στο πράσινο, αλλά και με διαφορετικά χρώματα ανά εποχή. Εκείνο που κρατάμε για να ταυτίσουμε με μουσική είναι το άγριο τοπίο του βουνού σαν κι αυτό που έχει επιλέξει η φωτογράφος του Travelgreco! Στρώμα ομίχλης που σκεπάζει το βουνό και αναδεικνύει την άγρια ομορφιά του τοπίου. “Και ξαφνικά βρήκα μπροστά μου το βουνό…” Κλειστε τα μάτια σας, ανοίξτε την ένταση :

 

4. ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ

travelgreco

 

Πριν μερικά χρόνια είχα βρεθεί στο υπέροχο νησί της Μήλου. Ένα απόγευμα επισκέφτηκα ένα καφέ στην Πλάκα της Μήλου. Εκεί λοιπόν παρατήρησα ότι το καφέ ήταν γεμάτο με ξένους τουρίστες που αντί για καφέ έπιναν σαμπάνια. Όλοι τους είχαν βρεθεί εκεί για να παρακολουθήσουν τη Δύση του ηλίου. Καθώς ο ήλιος έπεφτε το βλέμμα τους πάγωνε όλο και περισσότερο στο θέαμα αυτό. Όταν  ο ήλιος κρύφτηκε τελείως, ξαφνικά ξέσπασαν σε χειροκροτήματα κι έπειτα σηκώθηκαν να φύγουν. Από εκείνη την ημέρα άρχισα να δίνω ιδιαίτερη σημασία τόσο στη Δύση του ηλίου αλλά και στα όμορφα τοπία!  Εδώ λοιπόν δεν θα μπορούσαμε να επιλέξουμε κάποιο άλλο κομμάτι…  “Ήλιε μη μ’ αφήνεις μόνο στο ηλιόβασίλεμα…”  Κλείστε τα μάτια, ανοίξτε την ένταση

 

 

 

5. ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ

πανσέληνος, travelgreco

 

Τέλος θα κλείσουμε ρομαντικά, γι’ αυτό και επιλέγω το τοπίο της Πανσέληνου. Θεωρώ πως από κάθε άλλο τοπίο, το συγκεκριμένο ενδείκνυται μόνο για ζωντανή απόλαυση και όχι από φωτογραφίες, γιατί χάνει πολύ από τη γοητεία του. Ένα τοπίο φτιαγμένο για ερωτευμένα ζευγάρια, αληθινές παρέες, ευτυχισμένες οικογένειες. Και στις 3 παραπάνω περιπτώσεις για να φτάσει στο 100% της επιτυχίας χρειάζεται και την κατάλληλη μουσική. Πάλι εδώ η επιλογή μου είναι μονόδρομος! “Έχει Πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία…” Κλείστε τα μάτια, ανοίξτε την ένταση:

 

 

 

Πάνος Νάσιος

Leave a Reply