Προτάσεις για όσους δεν έχουν ακόμη κλείσει για το καλοκαίρι και θέλουν να τη βγάλουν οικονομικά.

Όσο πιο αργά κλείσει κανείς τις διακοπές του, τόσο περισσότερα θα πληρώσει. Στην περίπτωση των δημοφιλών νησιών μας, κινδυνεύει να μη βρει καν: Τα εισιτήρια των πλοίων θα εξαντληθούν σε λίγο καιρό, τουλάχιστον για όσους θέλουν να πάρουν μαζί το αυτοκίνητό τους. Αν δεν τα καταφέρουν, το κόστος ενοικίασης ενός οχήματος στο νησί του προορισμού θα ανεβάσει αισθητά τα συνολικά έξοδα.

Ωστόσο στον κανόνα αυτό, υπάρχουν εξαιρέσεις. Πολλές περιοχές της Ελλάδας παραμένουν ανεπηρέαστες από την εντυπωσιακή άνοδο του τουρισμού φέτος και είναι αναγκασμένες να κάνουν γερές προσφορές για να ανεβάσουν την πληρότητά τους, ακόμη και τον Αύγουστο. Ορίστε 10 μέρη όπου μπορείτε να κλείσετε αξιοπρεπές δίκλινο δωμάτιο με λιγότερα από 40 ευρώ τη βραδιά και όπου το κόστος για τη μετακίνησή σας δεν θα είναι πολύ μεγάλο:

Κέφαλος, Κως
Μπορεί τα Δωδεκάνησα να τα πηγαίνουν εξαιρετικά καλά όσον αφορά στις αφίξεις από το εξωτερικό, αλλά είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός καταλυμμάτων, που ακόμη και τώρα μπορείτε να βρείτε μερικές καλές προσφορές. Στον Κέφαλο, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια κοστίζουν από 35 ω 40 ευρώ τη βραδιά. Το πιο μεγάλο κόστος, δηλαδή, θα είναι το εισιτήριο του πλοίου, που θα σας κοστίσει περίπου 100 ευρώ.

Μπενίτσες, Κέρκυρα
Μαγευτικός και δημοφιλής προορισμός στην Κέρκυρα. Μπορείτε να τον απολαύσετε ακριβά, μπορείτε όμως και φτηνά. Ακόμη και τώρα, στα τέλη Ιουλίου, έχουν μείνει καταλύμματα σε τιμές κάτων των 40 ευρώ τη βραδιά. Αλλά θα πρέπει να βιαστείτε. Όσοι μένουν στη Βόρεια Ελλάδα, θα επωφεληθούν από την Εγνατία Οδό, ώστε με το μικρό κόστος βενζίνης και διοδίων να φτάσουν ως το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και να περάσουν απέναντι με μόλις 10 ευρώ το άτομο και 40 το αυτοκίνητο.

Λιμενάρια, Θάσος
Άλλος ένας προορισμός ιδανικός για τους Βορειοελλαδίτες. Δυστυχώς και εκεί τα φτηνά καταλύμματα δείχνουν να εξαντλούνται με ταχείς ρυθμούς, αλλά ακόμη και σήμερα μπορείτε να βρείτε κάτι ικανοποιητικό με κάτω από 40 ευρώ τη βραδιά. Το ακτοπλοϊκό εισιτήριο από Καβάλα κοστίζει 5 ευρώ το άτομο και 20 για το αυτοκίνητο.

Παραλία Κατερίνης
Ηπειρωτικός προορισμός, κυρίως για τους Βορειοελλαδίτες, με εξαιρετικές τιμές. Από 30 ως 45 ευρώ θα βρείτε τα περισσότερα ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα. Το πιο βασικό, όμως, είναι ότι γλιτώνετε τα ακτοπλοϊκά.

Αμουδάρα, Ηράκλειο Κρήτης
Η πρώτη ωραία παραλία στα ανατολικά του Ηρακλείου προσφέρει και μερικά μεγάλα ξενοδοχεία με πολύ καλές τιμές. Από 30 έως 40 ευρώ, θα είναι το σημείο εκκίνησής σας για να κατακτήσετε όλο το νησί. Τα ακτοπλοϊκά από Πειραιά, είναι βέβαια ακριβά, αφού για δύο άτομα πήγαιν’ έλα με αυτοκίνητο, θα χρειαστείτε πάνω από 250 ευρώ.

Διακοφτό
Έχουν μείνει λίγες προσφορές, αλλά ακόμη και τώρα μπορείτε να βρείτε κάτι με 40 ευρώ τη βραδιά. Γλιτώνετε τα ακτοπλοϊκά και –αναλόγως του πόση βενζίνη μπορείτε να κάψετε- θα ανακαλύψετε ένα μεγάλο κομμάτι της Βόρειας Πελοποννήσου.

Κυπαρισσία
Σούπερ ανεβασμένος προορισμός λόγω του Costa Navarino. Θα περίμενε κανείς ότι οι τιμές και των γύρω καταλυμμάτων θα έχουν ανεβεί κατά πολύ –πράγμα που εν μέρει ισχύει. Αν, ωστόσο, κάνετε κάποιους συμβιβασμούς σχετικά με το πόσο κοντά στην παραλία θέλετε να μείνετε, μπορείτε να βρείτε κι εκεί καταλύμματα με τιμές γύρω στα 40 ευρώ.

Κύμη
Στο βόρειο μέρος της Εύβοιας, προσφέρει πρόσβαση σε αρκετά ανεξερεύνητα μέρη. Θα βρείτε δωμάτια με 35-40 ευρώ, αλλά θα πρέπει να υπολογίσετε καλά το πόσο θα ταξιδέψετε με το αυτοκίνητο και πόση βενζίνη θα ξοδέψετε.

Ικαρία
Οικονομικός προορισμός μεν, με το μεγάλο μειονέκτημα των ακτοπλοϊκών δε. Θα βρείτε δωμάτια με 35-40 ευρώ, αλλά θα χαλάσετε 70 ευρώ το άτομο στο πλοίο και άλλα 80 για το αυτοκίνητο.

Πλαταμώνας
Ιδανικός προορισμός για όσους μένουν στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Καταλύμματα από 30 έως 50 ευρώ και με το αυτοκίνητό σας μπορείτε να δείτε αρκετές ενδιαφέρουσες περιοχές τριγύρω.

 

πηγή: newsbomb

Leave a Reply