Σε κάθε μας ταξίδι  παίζει μεγάλο ρόλο η διαθεσή, η οποία δυστυχώς πολλές φορές επηρεάζεται από άσχετους παράγοντες. Παρολ’ αυτά στο χέρι μας είναι να απομακρύνουμε όλα αυτά που μας χαλάνε τη διάθεση, έτσι ώστε να απολαμβάνουμε κυρίως τα θετικά συναισθήματα, δηλαδή εκείνα που μας κάνουν να νιώθουμε ευχάριστα! Τα πιο βασικά συναισθήματα που θα πρέπει να μπουν στις αποσκευές μας καθώς θα αναχωρούμε για τον προορισμό μας, εννοείται πως είναι όλα τους θετικά και θα κρίνουν κατά πολύ την επιτυχία του ταξιδιού μας, γιατί κακά τα ψέματα αν δεν υπάρχει διάθεση και στον πλανήτη Άρη να είσαι δεν πρόκειται να εντυπωσιαστείς, άντε το πολύ πολύ να ξεχαστείς!!

Το πρώτο συναίσθημα που θα πρέπει να μας ακολουθήσει σε ένα ταξιδι δεν είναι άλλο από τη χαρά, που σημαίνει οτι χαίρεσαι την κάθε σου στιγμή, δεν σε απασχολεί απολύτως τίποτα και ότι και να σου συμβαίνει το αντιμετωπίζεις με χαμόγελο! Σαφώς και το συγκεκριμένο συναίσθημα γεννιέται από τη στιγμή που κλείνεις το ταξίδι αλλά φανταστείτε να υπάρχει και πριν απ’ αυτό.

Από εκεί και πέρα ειναι εύκολο να γεννηθούν τα δύο επόμενα συναισθήματα, το ενα είναι η λατρεία, γιατί αν δεν λατρεύεις αυτό που κάνεις, δε θα το κάνεις καλά και τα αποτελέσματα θα είναι…. μηδαμινά!!  Ξέρουμε πολύ καλά όλοι μας ότι η αγγαρεία οδηγεί στο συναίσθημα της “βαρεμάρας” και όταν βαριέσαι η μνήμη δεν κάνει τη δουλειά της σωστά. Το ταξίδι όπως και να το κάνουμε είναι συνώνυμο της ανάμνησης.

Επίσης βασικό σαν συναίσθημα αλλά και για ένα ταξίδι είναι η περιέργεια , όσο πιο περίεργος είσαι στο ταξίδι σου τόσο πιο πολλά θα ανακαλύψεις σχετικά πάντα μ’ αυτά που αναζητάς και ψάχνεις! Άλλωστε κάθε ταξίδι έχει μυστικούς προορισμούς.  Γι’ αυτό λοιπόν μην ακούτε ότι κι αν λένε, λίγη περιέργεια δεν βλάπτει!! Απλά η περιέργεια για να ολοκληρωθεί θέλει και τόλμη, ειδάλλως δεν έχει καμιά ουσία!

Τέλος, άφησα ένα συναίσθημα, το οποίο μπορεί να είναι είτε θετικό είτε αρνητικό, αλλά αν δημιουργηθεί μετά από τον συνδυασμό όλων των παραπάνω να είστε σίγουροι ότι θα έχει τη θετική του μορφή και δεν είναι άλλο από την έκπληξη! Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα, καθώς επίσης και από το επιτυχημένο σας ταξίδι, το οποίο θα σας δείξει το δρόμο για μια σειρά επιτυχημένων ταξιδιών!

 

Πάνος Νάσιος

Leave a Reply