Το travelgreco.com σας προτείνει 5 παραδοσιακά γλυκά διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, που αν τις επισκεφτείτε θα πρέπει οπωσδήποτε να τα δοκιμάσετε!!

Γλυκό του κουταλιού Φιρίκι

%ce%bc%ce%b7%ce%bb%ce%bf-%cf%86%ce%b9%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%b9
Πρόκειται για το παραδοσιακό, σιροπιαστό γλυκό του Πηλίου που φτιάχνεται από μήλο Φιρίκι. Το συγκεκριμένο γλυκό περιέχει καθαρισμένο μήλο, βρασμένο μαζί με ζάχαρη και νερό. Συνήθως σερβίρεται μετά τον καφέ σε μικρό πιατάκι μαζί με μικρό κουταλάκι, εξου και η ονομασία γλυκό του κουταλιού! Κάποιοι πάλι στο κούφωμα του μήλου τοποθετούν και αμύγδαλο.

 

Κλωστάρι

klostari-0

Το «Κλωστάρι» είναι μια παραδοσιακή κονιτσιώτικη συνταγή μπακλαβά που δεν υπάρχει σε άλλη περιοχή της Ελλάδος.Βασικό συστατικό της συνταγής είναι η πλούσια αναλογία σε καρύδι, πλεονέκτημα στο γευστικό αποτέλεσμα του προϊόντος.

 

Ακανές

dsc_0032

Ο ακανες ειναι το κατ’ εξοχην παραδοσιακό γλυκό των Σερρων και δεν θα το βρείτε σε καμιά άλλη περιοχή. Οπτικά μοιάζει με ενα μικρο λουκούμι, γευστικά όμως είναι η διαφορά λόγω του φρέσκου βούτυρου και του καλοψημένου αμύγδαλου.

 

Δίπλες Καλαματιανές

diples

Οι δίπλες είναι παραδοσιακό γλυκό εδώ στην Καλαμάτα. Τις φτιάχνουν πάντα σε γιορτές, αραβώνες, γάμους, βαφτήσια. Είναι πεντανόστιμες, αλλά έχουν τη διαδικασία τους για να γίνουν.

 

Λαδόπιτα της Λευκάδας

ladopita

Η λαδόπιτα είναι ένα ξεχωριστό παραδοσιακό προϊόν της Λευκάδας. Πρόκειται για ένα γλυκό πολύ αγαπητό στους ντόπιους. Παρασκευάζεται εύκολα με λάδι, αλεύρι,  ζάχαρη, μέλι σουσάμι και φυσικά με ξεφλουδισμένα αμύγδαλα. Την πασπαλίζουν με κανελογαρύφαλλα και σιρόπι. Πρόσφερεται σε γάμους, αρραβώνες, βαφτίσια αλλά είναι και ενδεδειγμένο για περιόδους νηστείας.

Leave a Reply