Κάθε άνθρωπος απ’ όπου κι αν προέρχεται, ανεξαρτήτως φυλής, οικονομικής κατάστασης,  κτλ, ταυτίζεται άμεσα με το ταξίδι. Πολλοί θα αναρωτιέστε πως μπορεί να συμβαίνει αυτό ή θα νομίζετε ότι χρειάζομαι ένα ταξίδι για να “ξελαμπικάρω”. Κι όμως ταυτίζεται απο τη στιγμή που γεννιέται και για όλη του τη ζωή.

 ταξιδιωτικός οδηγός στην Ελλάδα,

Πρώτο ταξίδι λοιπόν του ανθρώπου είναι κατά τη γέννησή του, από τον σκοτεινό κόσμο της κοιλιάς ταξιδεύει προς τον έξω κόσμο της ανθρωπότητας. Ένα ταξίδι που ξεκινά με κλάμα αλλάκαταλήγει σε φροντίδα, ζεστασιά και χαμόγελο! Το μοναδικό ταξίδι που οι αποσκευές είναι έτοιμες και τακτοποιημένες μήνες πριν!

 ταξιδιωτικός οδηγός στην Ελλάδα,

Τα περισσότερα ταξίδια δε θα διαφωνήσει κανείς ότι τα κάνουμε κατά τη παιδική μας ηλικία, όταν το μυαλό μας ταξιδεύει σε όλα εκείνα τα φανταστικά, εξωγήινα αλλά και ανθρώπινα μέρη. Δε θα ξεχάσω μικρός κάθε φορά που έκλεινα τα μάτια να κοιμηθώ ξεκίναγα κι ένα ταξίδι. Βέβαια πάντα στα μισά με έπαιρνε ο ύπνος.

 ταξιδιωτικός οδηγός στην Ελλάδα,

Και έρχεται η ώρα να ταξιδέψεις στο μέρος που θα ξεκινήσει η αυτονομία σου, μακριά από γονείς και φίλους, μια νέα αρχή μια νέα εμπειρία. Παρεπιπτόντως την περίοδο των φοιτητικών χρόνων και γενικότερα μεταξύ 20-30 ετών, είναι που γίνονται οι περισσότερες αποδράσεις κυρίως κοντινές, αλλά δεν παύει να είναι ταξιδιωτικοί προορισμοί. Στη συνέχεια οι υποχρεώσεις αυξάνονται και οι αποδράσεις μειώνονται!

 ταξιδιωτικός οδηγός στην Ελλάδα,

Γαμήλιο ταξίδι!! Συνήθως μεγάλης διάρκειας και μακρινής απόστασης! Πλέον αρχίζω να πιστεύω πως υπάρχουν άνθρωποι που παντρεύονται μόνο και μόνο γι’ αυτό! Αστιεύομαι φυσικά και προτείνω τα γαμήλια ταξίδια να είναι όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένα, γιατί όπως λένε η αρχή είναι το ήμισυ του παντός! Ποιος διαφωνεί ότι ο γάμος και η συμβίωση είναι ένα μεγάλο ταξίδι; Νομίζω κανείς!

Δεν θα αναφερθώ σε τελευταίο ταξίδι μιας και κανείς δεν ξέρει αν υπάρχει ή όχι τελευταίο ταξίδι. Απλώς πιστεύω να σας έπεισα πως ταυτιζόμαστε όλοι σε όλη μας τη ζωή με το ταξίδι, πράγμα που σημαίνει ότι όσο πιο πολλά ταξίδια κάνουμε τόσο καλύτερα ανακαλύπτουμε τον εαυτό μας και συνοδοιπόρο σ’ αυτό το μεγάλο ταξίδι της ζωής! Ταξιδέψτε λοιπόν…….!!!!!!

 

by Panos Nasios

Leave a Reply