Κάθε φορά που ετοιμάζουμε βαλίτσα για ένα ταξίδι, μας πιάνει το άγχος αν τα πήραμε όλα και να πετάμε στη βαλίτσα πολλά εξτρά αντικείμενα και ρούχα, με αποτέλεσμα να ζητάμε τη βοήθεια ενός ατόμου για να κλείσουμε τη βαλίτσα. Έτσι στον γυρισμό όταν αδειάζουμε τη βαλίτσα παρατηρούμε πως δεν χρειάστηκαν πολλά από αυτά. Μάθετε λοιπόν τι πρέπει να κάνετε για να εξοικονομήσετε επιπλέον χώρο στις αποσκευές σας, χωρίς να χρειαστεί να αφήσετε πίσω κάποιο από εκείνα τα αντικείμενα που σίγουρα θα σας χρειαστούν κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας.

1) Για την ενδυμασία των διακοπών σας φροντίστε να ετοιμάστε τη βαλίτσα μία μέρα νωρίτερα επιλέγοντας τους συνδυασμούς των ρούχων πριν ακόμη ταξιδέψτε. Κοιτάξτε να πάρετε ρούχα άνετα που μπορούν να συνδυαστούν με διαφορετικούς τρόπους μεταξύ τους, έτσι ώστε να κερδίσετε χώρο για κάτι άλλο που θέλετε να πάρετε μαζί σας. Τα τζιν είναι άνετο ρούχο, αλλά είναι αρκετά βαρύ και πιάνει και αρκετό χώρο. Περιοριστείτε, λοιπόν, σε ένα- δύο τζιν παντελόνια και προσθέστε στην βαλίτσα σας και κάποια άλλα από πιο ελαφριά υφάσματα. 

2) Αν είστε από εκείνους που διαβάζετε, είτε βιβλία είτε περιοδικά, καλό θα ήταν να μην τα πακετάρετε αλλά να φορτώστε στο tablet σας και θα δείτε ότι θα καταφέρετε να έχετε μαζί σας περισσότερο υλικό απ’ ό,τι φανταζόσασταν ποτέ ότι θα χρειαστείτε. 

3) Αποφεύγουμε να κουβαλάμε μαζί μας είδη μπάνιου μιας και τα περισσότερα ξενοδοχεία μας τα παρέχουν σε μεγάλο βαθμό (αφρόλουτρο, σαμπουάν, κρέμα μαλλιών και σώματος).

4) Δεν υπάρχει λόγος να γεμίσετε τη βαλίτσα σας με με τρόφιμα και χάσετε χώρο από τα υπόλοιπα αντικείμενα που πιθανότατα σας χρειαστούν. Ένα ελαφρύ σνακ για την διάρκεια του ταξιδιού, ένας καφές και ένα νερό είναι επιτρεπτά. 

5) Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να ταξιδεύετε με ακατάλληλα παπούτσια. Γι’ αυτό μην πάρετε μαζί τις ψηλοτάκουνες γόβες σας ή τις αγαπημένες σας μπαλαρίνες. Πακετάρετε στις αποσκευές σας, λοιπόν, άνετα και ευέλικτα παπούτσια, ιδανικά για πολλές ώρες περπατήματος όπως ένα ζευγάρι αθλητικά ή τα πολυφορεμένα σας sneackers.

Leave a Reply