• Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι μεγάλωσα σε ένα πανέμορφο χωριό, όπου τυγχάνει να συνδυάζει βουνό με θάλασσα, επομένως θεωρώ πως θα είμαι αρκετά αντικειμενικός.

Πάντα όταν είμαστε ανάμεσα σε δύο επιλογές, το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να τις βάζουμε στη ζυγαριά. Βέβαια μερικές φορές αυτό είναι λίγο επικίνδυνο, διότι παίζουν το ρόλο τους και άλλες συγκυρίες με αποτέλεσμα να κατευθύνουμε εμείς το αποτέλεσμα της ζυγαριάς. Παρόλ’ αυτά θα προσπαθήσω να σας δώσω απάντηση στο ερώτημα βουνό ή θάλασσα που σίγουρα δεν θα είναι μονολεκτική απάντηση, αλλά περιγραφή και προσέγγιση των δύο τοπίων… και η επιλογή δική σας!

Στα πλεονεκτήματα του βουνού είναι σαφώς ο καθαρός αέρας που όσο βρίσκεσαι εκεί αναπνέεις το οξυγόνο και ανοίγουν οι πνεύμονές σου. Επίσης κατά τις καλοκαιρινές περιόδους, το βουνό προσφέρεται για στιγμές δροσιάς με το φυσικό κλιματισμό. Διαφορετικά χρώματα κάθε εποχή που συνεπάγεται ότι στο βουνό μπορείς να δεις διαφόρων ειδών μαγευτικά τοπία! Άσπρο το χειμώνα, πράσινο την άνοιξη και το καλοκαίρι και πορτοκαλί χρώματα το φθινόπωρο με τη πτώση των φύλλων. Γι’ αυτό και δεν αρκεί η μία φορά, να επισκεφτείς ένα μέρος που βρίσκεται στο βουνό.

Τώρα όσον αφορά τη θάλασσα, είναι το μέρος που μας κερδίζει και αγαπάμε από μικρά παιδιά, επομένως είναι λογικό να έχει ένα μικρό πλεονέκτημα στις επιλογές μας! Άλλος ένας λόγος είναι ότι η θάλασσα σαν προορισμός ενδείκνυται κυρίως το καλοκαίρι, κάτι που σημαίνει ότι το περιμένουμε αναλογικά 8-9 μήνες και όσο κάτι το περιμένεις καιρό τόσο πιο πολύ θέλεις να το δεις, έχω άδικο;;;; Από εκεί και πέρα όλοι γνωρίζουμε πως όπου υπάρχει  θάλασσα, υπάρχει και θετική ενέργεια, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να κάνουμε κάτι το ιδιαίτερο για να περάσουμε όμορφα!

Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι το ιδανικό είναι να μένεις μόνιμα στο βουνό κάνοντας αποδράσεις στη θάλασσα, διότι το βουνό είναι υγεία, ηρεμία και γεμάτο φυσικές απολαύσεις άρα το επιλέγεις, αν αυτό είναι εφικτό, για να ζεις μόνιμα, ενώ η θάλασσα είναι χαλάρωση, απόδραση και γεμάτη εναλλαγές επομένως την επιλέγεις για μεγάλες ή μικρές αποδράσεις!

 

Πάνος Νάσιος

Leave a Reply