Όλοι θα αναρωτιόμαστε πότε ένα ταξίδι μπορεί να θεωρηθεί ως ιδανικό. Αυτό όμως για να απαντηθεί κάθε φορά, θα πρέπει πριν ξεκινήσει το ταξίδι να έχουν τεθεί οι στόχοι και οι σκοποί. Για παράδειγμα αν πρόκειται να ταξιδέψω στην πανέμορφη Λευκάδα, θέτω στόχους να επισκεφτώ όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες, κάποια αξιοθέατα του νησιού και να πραγματοποιήσω ίσως κάποιες συγκεκριμένες δραστηριότητες. Ενώ σκοπός του ταξιδιού είναι να περάσω όσο το δυνατόν καλύτερα και γυρνώντας πίσω να έχω ξεκουραστεί, κυρίως ψυχολογικά!

Δυστυχώς στις μέρες μας εκείνο που ψάχνουν οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είναι το “ιδανικό ταξίδι” αλλά σκέτο το “ταξίδι”. Είναι τόσες πολλές οι δυσκολίες που αν δεν έχεις πρόγραμμα και υπομονή συμβιβάζεσαι με την καθημερινότητα, κάτι το οποίο δεν σου αφήνει περιθώρια καν σκέψης, να ταξιδέψεις. Γι’ αυτό ξεπεράστε τις δυσκολίες βάζοντας  μια σειρά και υπομονή στο προγραμμά σας κι έπειτα όταν είστε έτοιμοι ασχοληθείτε με το ταξίδι σας, έτσι ώστε να αποκτήσει το κατάλληλο επίθετο που δεν είναι άλλο από τη λέξη “ιδανικό”.

Ανατρέχοντας σε δικά μου ταξίδια παρατηρώ ότι τα περισσότερα απ’ αυτά ήταν ιδανικά, αλλά κι αυτά που δεν ήταν δε σημαίνει πως δεν πέρασα καλά, απλώς δεν εξελίχτηκαν όπως τα είχα προγραμματίσει και να σας πω την αλήθεια δεν με χάλασε καθόλου, ίσα ισα…

Επομένως διαχειριστείτε σωστά το χρόνο σας και τα λεφτά σας, για να ξεπεράσετε το πρώτο στάδιο που δεν είναι άλλο από το να κλείσετε τον προορισμό σας, έπειτα να θέσετε τους στόχους και τον σκοπό του ταξιδιού σας, στη συνέχεια πραγματοποιήστε το ταξίδι και αν δεν καταφέρετε να πετύχετε στόχους και σκοπούς μην ανησυχείτε, μπορεί αυτό το μη ιδανικό ταξίδι να εξελιχτεί σε κάτι πολύ καλύτερο!!

 

Πάνος Νάσιος

 

Leave a Reply